Gesneden Brood

Behoorlijk intens avondje, gisteren. Er was de langverwachte (en door elke partij goed voorbereide) debattle van de Jeugdraad. Een heel fijn en strak format (inclusief Whatsapp-vraagmogelijkheden voor het publiek!), dat toch voor goede verstaanders opnieuw heel veel duidelijk maakte. Ik kwam zelf niet alleen onder de indruk van de puike organisatie, maar ook van heel wat politiek talent op het podium, verspreid over alle partijen. En nee, ik ga geen namen noemen.

Even hartverwarmend waren de pre- en postdebat-gebeurtenissen. Een uurtje voor het debat trok de eerste Herentalse Critical Mass Bike Ride door Herentals naar de Molekens en terug, en vlak voor het debat (en voor de niet-fietsers en laatkomers gelukkig ook achteraf) kregen de politici van de geKoro (nee, niet de GECORO, maar iets zotters) een geweldig  en inspirerend cadeau: het geKoro-manifest voor 2200, met 10 principes, 10 quick wins en 10 instrumenten om Herentals een frisse update en upgrade te geven. En dat alles in een heel heldere taal, met heel concrete voorbeelden, positief en constructief geformuleerd.

Nee, ik ga hier niks plagiëren of parodiëren. Surf naar hier, en raak zelf geïnspireerd. Of volg alles op Facebook.

Ikzelf kan niet anders dan dit helemaal omarmen. En ik hoop dat vele kandidaten en partijen dat ook gaan doen. Het manifest is gesneden brood voor iedereen die popelt om eraan te beginnen.

Enig minpuntje van de avond: toen ik  – nogal laat – met de fiets huiswaarts keerde, rammelde mijn fietslicht er gewoon af in de Zandstraat. Die kinderkopjes, er moet toch eens iets aan gedaan worden.