het hart van de stad

Wat. Een. Weekend.

Vooral zaterdag, dan. We trokken van de Lumbergames naar het openingsfeest van Sancta Maria, terug naar de Lumbergames, om dan ’s avonds af te ronden in de Chapelle Impériale voor speeddates met een aantal lokale Duurzame Helden. En ondertussen moesten er nog boodschappen worden gedaan, enveloppen gevuld, en affiches en borden verdeeld.

En ik mocht/moest verjaren. Dankzij Facebook is dat tegenwoordig breed geweten; een van de voordelen van het soms ook opdringerige sociale netwerk. De wensen waren hartverwarmend. En de koffiekoek en kroon van onze twee jongsten ook.

Even hartverwarmend: exact 42 jaar na de feiten zag ik zuster Paula terug op de plaats waar het (leven) voor mij begon: het oude moederhuis Sancta Maria. Het was zij die me toen daar samen met andere dokters en verpleegsters op de wereld zette. En nu is die gehele locatie in het hart van de stad omgetoverd tot een plaats met een hart voor wie speciale aandacht verdient: sociale appartementen, het Hummeltjeshof, en het nieuwe dienstencentrum het Convent.

In het hart van de stad toont de stad haar hart.

Proficiat aan al wie eraan mee werkte. Veel geluk gewenst aan iedereen die er mag wonen en die er kan samenkomen.

En merci, zuster Paula.