Gegroet

Dag Storpsgenoot,

Rare aanspreking, niet? Waarom ik je zo noem, kom je ergens anders in deze blog wel te weten.

Binnenkort barst de verkiezingscampagne los, en ik ben lijsttrekker in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven voor cd&vPLUS, en dan ook nog eens cd&v-lijstduwer voor de Kempen bij de provincieraadsverkiezingen. 

Ik denk dat het hard zal gaan, de volgende weken. Je zal overspoeld worden door affiches, flyers, folders en sociale-mediaberichten. Met grote foto’s en slogans die hun uiterste best gaan doen om zo luid mogelijk zo weinig mogelijk te zeggen. Elke kandidaat zal zich daar schuldig aan maken. Ook ik. Sorry.

Maar eigenlijk hou ik daar niet zo van. De meeste affiches en flyers vind ik lelijk. Slogans kunnen wel spits zijn, maar vertellen niet het volledige verhaal.

De politiek mag best wel wat meer vertellen. Wat meer inhoud brengen, wat minder roepen. Precies daarom schreef ik een boekje, en schrijf ik deze blog. Mat wat meer woorden dan gebruikelijk. Stiller en rustiger dan je van de politiek gewend bent, probeer ik wat gedachten en gevoelens, realisaties maar ook frustraties met je te delen.

Ik hoop dat je me zo een beetje leert kennen. Want je stemt het best niet alleen op een sympathiek gezicht of een platte slogan, maar op iemand die je vertrouwt, en van wie je weet hoe die voelt en denkt. 

Als ik je kan verleiden, des te beter. Maar ook als dat niet lukt, hoop ik dat je hier of daar toch wat geprikkeld wordt.

Je ziet dus maar wat je ermee doet.

Bij deze site krijg je wat koekjes. Geïnteresseerd in de ingrediënten? Lees de cookie policy.