Mag ik je persoonlijk informeren? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief!

5G in Herentals?!

17 januari 2023

buurtresto

Momenteel wordt Herentals door een nutsmaatschappij open- en terug dichtgelegd voor een glasvezelnetwerk. Maar vandaag versterken we het sociale netwerk van de Stad, en dat is een minstens even belangrijke investering.

De opening van het buurtrestaurant in Dienstencentrum ’t Convent kan je historisch noemen. Het moet meer dan 15 jaar geleden zijn dat ik op een OCWMraad voor het eerst mee debatteerde over een “sociaal restaurant”. En nu is het zover.
In ons buurtrestaurant kan je vanaf nu op dinsdag- en donderdagmiddag Gezond, Goed, Goedkoop, Gezellig en Gemoedelijk gaan eten. 5G’s, die wel wat kosten en moeite vroegen. En inderdaad, zo’n restaurant openen (en vooral: open houden) kost wel wat geld. Veel verdien je er niet aan. En dat in crisistijd?

Jawel.

Net in crisistijd moet je investeren. En zeker in zo’n project. Misschien levert het geen financiële winst op. Maar wel heel veel meerwaarde. De meerwaarde die dit restaurant biedt om iedereen uit deze buurt – Herentals Centrum, in al zijn diversiteit – rond de tafel te brengen. De meerwaarde die hem zit in de ontmoetingskansen die we hierdoor creëren, in de laagdrempeligheid waarmee we mensen gezond kunnen laten lunchen, in de strijd tegen vereenzaming, verzuring en verharding.

Maar evengoed bieden deze momenten voor onze dienstverlening kansen. De bezoekers leren hier niet alleen elkaar kennen, maar ook ons lokaal dienstencentrum. En het team van ’t Convent krijgt op die manier ook de kans om zelf meer mensen te leren kennen, en nog meer hun hand uit te steken naar mensen met allerlei vragen en noden. Een soepje hier kan er zo misschien zelfs voor zorgen dat mensen ook op een andere manier geholpen worden, in hun administratie bijvoorbeeld, of bij het zoeken naar thuiszorg of aangepast vervoer. Of wie weet geraken onze gasten wel geïnteresseerd in het vrijetijdsaanbod hier. Of slaan ze gewoon een babbeltje en luisteren ze naar mekaar. Dat is ook al heel wat.

Wil je zelf eens komen proeven van de lunch, van de sfeer en de gezelligheid? Dat kan elke dinsdag- en donderdagnamiddag om 12 uur. Een 3gangenmaaltijd kost je 10 EUR, of 6 EUR als je van Herentals bent en een verhoogde tegemoetkoming geniet.
Je reserveert best je plaatsje 2 dagen voordien. Dat kan telefonisch (014-28 20 00), via e-mail (dienstencentrum@ herentals.be) of aan het onthaal in Convent2 (elke voormiddag tussen 9 en 12 uur).

Komen Eten!

**

Delen mag!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mag ik je persoonlijk informeren? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief!