Mag ik je persoonlijk informeren? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief!

De Keizer van de Wereld

13 juli 2021

tisrik10

Op 14 juli vieren we de Franse nationale feestdag in Herentals.

Raar, niet? Toch is het morgen een Herentalse hoogdag. De Koersbus, een fantastisch initiatief van het Roeselaarse KOERSmuseum, houdt dan van 10.00 tot 13.30 u halt op de Grote Markt. Omdat het dit jaar in september WK Wielrennen is in ons land, toert die bus van 11 tot 21 juli langs allerlei steden en gemeenten die een band hebben met een wereldkampioen.

Uiteraard mag Herentals dan niet ontbreken. Onze keizer Rik II is nog altijd het beste uithangbord voor onze stad. Als je in binnen- en buitenland aan een wildvreemde Herentals vermeldt, dan duurt het normaal maar 5 seconden voor zijn naam valt.

We wilden met het stadsbestuur dan ook een extra randje geven aan de KOERSBUSpassage. Rik krijgt een speciale verrassing (daarover verschijnt morgen ongetwijfeld meer in de media), maar bovenal hebben we met de steun van het stadsbestuur iets unieks mogelijks gemaakt: journalisten Thijs Delrue en Bart Lamers en vormgever Jules Van Love zorgden voor ’t Is Rik, een schitterende hommage aan de keizer. Het boekje bevat zelfs QR-code-links naar extra beeld en geluid, waaronder een kippenvelbezorgende podcast die de beruchte aankomst van de touretappe in 1962 in Herentals reconstrueert.

Radio 1 wijdde zelfs een item in Radio Tour aan de publicatie. Die kan je hieronder beluisteren.

Geïnteresseerd in het boekje? Dat is te koop bij Café Sportlokaal Druyts, Facé De Welkom in Noorderwijk en bij Boekhandel Bert Van Sande. Of kom langs bij het standje bij de KOERSbus.

Je mag ook een mailtje sturen naar tisrik@gprikvanlooy.be, of een elektronische versie downloaden via de links op https://books2read.com/tisrik. Geniet ervan!

Delen mag!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mag ik je persoonlijk informeren? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief!