Mag ik je persoonlijk informeren? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief!

Paraat

14 februari 2021

vaccin uitgelicht

Gisteren mocht ik samen met de burgemeester een “dry run” in het vaccinatiecentrum op Militair Domein Den Troon in Grobbendonk meemaken. Medisch personeel en vrijwilligers kregen er een stoomcursus, en een 20tal acteurs van het Rode Kruis zorgden ervoor dat alle procedures getest konden worden, zodat alles bij de lancering van de vaccinatiecampagne gesmeerd kan verlopen. Die acteurs verdienen alvast een oscar voor solidariteit.

Het was niet alleen bijzonder leerrijk, maar ik geraakte nogmaals fel onder de indruk van het ongelooflijke engagement van heel veel mensen: ambtenaren, dokters, verpleegkundigen en verzorgenden, én vrijwilligers die alles mee in goede banen leiden. Ik vind het ook fantastisch dat iedereen binnen de Eerstelijnszone Middenkempen – lokale besturen én hulpverleners – solidair samenwerken, zonder haantje-de-voorste te willen zijn, want daar is niemand mee gediend.

Als we de strijd tegen het virus willen winnen, is het bijzonder belangrijk dat iedereen mee is.
Beste Allemaal,
laat je vaccineren, en overtuig je familie, vrienden, kennissen en collega’s dat ook te doen. Ook daar moeten we solidair zijn.

Zelf probeer ik zeker ook genoeg aandacht en begeleiding te verzekeren voor onze meest kwetsbare medemensen. We bekijken bv. hoe we transport voor mindermobielen en andere doelgroepen naar Grobbendonk goed kunnen organiseren, maar ook hoe we anderstaligen goed kunnen informeren over het belang van vaccinatie.

Heel veel mensen zijn op dit moment heel hard aan het werken achter de schermen. Niet alle vragen kunnen we meteen beantwoorden, maar wees er zeker van dat we iedereen mee willen krijgen. We staan nog maar aan de start van een marathon. En die moeten we goed getraind en voorbereid aanpakken.

Wil je je nog opgeven als vrijwilliger? Dat kan via dit formulier. En meer info over de vaccinatie vind je hier.

Delen mag!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mag ik je persoonlijk informeren? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief!